Hagyományőrző Gasztronómiai Nap
Az első Hagyományőrző Gasztronómia Napot 2013-ban szervezte meg Haláboron a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezete, valamint a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete.
A Tisza-parti település nem véletlenül választotta a gasztronómiát a program tematikájának, ugyanis a falu lakói számos régi és hagyományos beregi ételt - a lekváros fánk, a töltött palacsinta, a gőzön főtt gombóc, a túrós bukta és mákos kalács, valamint a töltött káposzta - készítenek a mai napig.
A Kis parkban évről-évre megtartott egész napos program az ételkóstolás és receptcsere mellett a szórakozásról is szól. Minden évben összemérik sporttudásukat a szomszédos települések, valamint bemutatkoznak a környékbeli falvak tánccsoportjai, színjátszókörei.
Emellett a halábori asszonyok kézműves termékei is megtekinthetőek a gasztronómiai napon.