Bustyaháza

Csokoládégyár

Igazi kézműves csokoládét készítenek a Técsői járásban található Bustyaháza 2006-tól működő csokoládéüzemében. A Golden Fruit elnevezésű, csokoládéval bevont aszalt szilvából, sárgabarackból, őszibarackból vagy datolyából álló édesség receptjének megálmodója Ljudmilla Galamica. A vállalkozó hölgy először a saját otthonában kísérletezett az édességgel, majd a sikeren felbuzdulva gyártani kezdte azt.

A felhasznált gyümölcsöt igyekeznek helyi termelőktől beszerezni, a gyártás során pedig nem használnak mesterséges aromákat, tartósító- és édesítőszereket.

A gyár Kárpátalja- és Ukrajna-szerte szállít a termékből, de a külföldi megrendelés sem ritka. Az édesség minden egyes darabját külön becsomagolják, de nagyszerű ajándék az a négyféle csokoládéból álló válogatásuk is, melynek díszdobozán kárpátaljai képek láthatóak.